Ontdekker nieuwe Rembrandt laat boek produceren door MullerVisual

Geplaatst op 17 May 2018

Dinsdag 15 mei verscheen het nieuwste boek Rembrandts Portret van een jonge man van kunsthistoricus Jan Six. In het diepste geheim werkte MullerVisual en uitgeverij Prometheus maanden aan dit bijzondere project. Jan Six deed een opvallende vondst en ontdekte een onbekend schilderij van Rembrandt. In zijn boek licht hij toe waarom er geen twijfel over mogelijk is dat dit schilderij door Rembrandt is gemaakt.

Jan Six krijgt het schilderij onder ogen in een catalogus van veilinghuis Christie’s. Direct valt zijn oog op het schilderij dat omschreven wordt als ‘uit de omgeving van Rembrandt’. Het schilderij was zo goed dat Jan Six direct dacht dat het van Rembrandt zelf kon zijn. Samen met Rembrandtkenner Ernst van de Wetering en nog zo'n vijftien andere experts uit binnen- en buitenland bekeek hij het schilderij. Na uitvoerig onderzoek concludeerden ze allen dat het schilderij niet door een leerling of navolger is geschilderd, maar door Rembrandt zelf. Doorslaggevend was de kraag die de jongeman op het schilderij omheeft. Die is op een manier geschilderd, met zo’n echte ruimtelijke suggestie, dat niemand minder dan Rembrandt dit geschilderd kan hebben.

Rembrandts Portret van een jonge man Roel Gerlagh, accountmanager bij MullerVisual, begeleidde de boekproductie in samenwerking met uitgeverij Prometheus. Gerlagh is een specialist en kunstliefhebber pur sang. “Kunstwerken weergeven in een boek is een vak apart, want ook het boek moet een kunstwerk worden. De afgelopen jaren hebben wij het vertrouwen gekregen van menig museum, galeriehouder en kunstenaar.” Vanaf de vormgeving is Gerlagh bij de productie betrokken geweest. “Het boek Rembrandts Portret van een jonge man was een bijzonder project. Jan Six is heel betrokken geweest met de lithografie en zelfs voor de laatste correctieronde met onze kleurproeven naar het schilderij geweest. Daarnaast is Jan Six samen met de uitgeverij bij de pers geweest om de vellen te controleren op kleur. De boeken zijn door binderij Stronkhorst in Groningen afgewerkt en bij diverse musea in Amsterdam en Den Haag en bij het CB in Culemborg afgeleverd. Dit kwam er heel precies op aan en moest op alle adressen op een exacte tijd gebeuren in verband met de bekendmaking van de nieuwe Rembrandt”, aldus een enthousiaste en zichtbaar trotse Gerlagh. Rembrandts Portret van een jonge man is een unieke toevoeging aan de boekproducties van MullerVisual.

Credits:

Productie: MullerVisual Auteur: Jan Six Vormgeving: Willem Morelis Lithografie: Marco Kokkelkoren Uitgeverij: Prometheus

Lees meer over de ontdekking van de nieuwe Rembrandt op de website van NRC.

XXL FSC Print

Grootformaat op FSC-papier? Abri posters, Billboards, Mupi's, Centersigns. Dat kan alleen bij MullerVisual. Voor de grootste media-exploitanten drukt MullerVisual XXL-formaat posters op FSC-papier.

Lees meer

Voor wie

MullerVisual maakt commercieel drukwerk voor iedereen. De communicatieboodschap kan worden gedrukt of digitaal geprint. 

Lees meer

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor MullerVisual de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens, mileu en bedrijfsvoering. 

Lees meer

In de media

Ben je benieuwd naar wat MullerVisual maakt voor haar klanten? Voorbeelden staan in ons portfolio of neem een kijkje op onze sociale media.


Lees meer